שלוש שעות בישול – כן כן, שלוש שעות בישול זה כל התעלול. אפשר לשגר לתנור בחום נמוך לכמה שעות טובות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
נחמם בסיר שטוח רבע כוס מהשמן ונטגן את הבצל, הגזר והסלרי כ–7 דקות לזיגוג. נוסיף את הבשר הטחון ונפורר עם כף עץ כ–10 דקות.
2
בינתיים נשים בבלנדוש את העגבניות, הרסק, השום, היין, הבזיליקום, הכמון, הפלפל, הפפריקה, המלח, הסוכר, רבע כוס שמן הזית הנותרת וכוס מהמים. כמה בליצים עד איחוד.
3
נוסיף את תערובת הרסק לבשר הטחון שבסיר, נערבב היטב, נוסיף עוד כוס מים ואת עלה הדפנה ונביא לרתיחה.
4
נכסה את הסיר וננמיך את הלהבה. נטעם ונתקן תיבול (פלפל מלח), ונבשל על להבה קטנטנה 3 שעות. נבדוק מדי פעם, נבחש, ואם צריך נוסיף מעט מים. לחלופין אפשר להכניס לתנור בחום של 130 מעלות, סיר מכוסה, ל–3 שעות.
5
נכין פסטה על פי הוראות היצרן, ונמזוג את יפי הבולונז מעל הפסטה החמה. לטרוף (אפשר לשמור במקרר שבוע).
המתכון מתוך ספרה של לייזה פאנלים, קל קל קל; הוצאת מודן