מתכון

ספגטי מיטבולס

מנה איקונית מהמטבח האיטלקי-אמריקאי שאהובה על כולם

אוקטובר 2021
ספגטי מיטבולס של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל
ספגטי מיטבולס של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל

המיטבולס הם מהאייקונים הגדולים במטבח האיטלקי–אמריקאי – קציצות בקר רכות וממכרות, ששוחות בסיר מלא ב–Sauce Red .ספגטי ומיטבולס הם שידוך מושלם של אטריות ובשר, וקשה להבין ולתאר למה קערה פשוטה כזו מסבה לנו כל כך הרבה עונג מהסוג שאני קורא לו "טעים בברכיים". ואם כבר טעים, נסו את המיטבולס האלה בתוך כריך (ר' בסוף המתכון).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למיטבולס

לרוטב אדום

להגשה

אופן ההכנה

מכינים מיטבולס

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל ומלח כ־10 דקות עד הזהבה קלה. מסננים מהשמן, מניחים בקערה גדולה ומצננים כ־20 דקות במקרר.

2

מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים כשעה במקרר.

3

מחממים תנור ל־250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

4

יוצרים מהתערובת הקרה כ־20 קציצות בגודל כדור פינג פונג (כ־40 גרם האחת), מסדרים בתבנית, מברישים במעט שמן זית וצולים בתנור כ־11 דקות להשחמה.

מכינים רוטב אדום

5

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים שום ושאטה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב במשך דקה־שתיים, עד הזהבה. מוסיפים אורגנו ומטגנים חצי דקה נוספת. מוסיפים יין, מערבבים ומבשלים כדקה, עד שריח האלכוהול מתנדף ונשאר רק ריח מתקתק ופירותי של היין. מוסיפים עגבניות שלמות, ממליחים קלות ומערבבים כדקה.

6

מועכים את העגבניות בכף עץ לקבלת מחית גסה. מוסיפים רוטב עגבניות חלק ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר, מערבבים, מביאים את הרוטב לבעבוע עדין וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שהרוטב מבעבע ומסמיך. ממליחים לפי הצורך, קורעים מעל עלי בזיליקום ומזלפים מעט שמן זית.

מכינים פסטה ומרכיבים את המנה:

7

מחממים רוטב אדום בסיר רחב, מוסיפים את הקציצות, מערבבים ומבשלים כ־10 דקות.

8

מבשלים במקביל ספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד חצי כוס ממי הבישול.

9

מוסיפים את הספגטי ומי הבישול לסיר עם הקציצות ומערבבים היטב כדקה.

10

מפזרים עלי בזיליקום, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים פרמזן ומגישים.

כך תכינו מיטבול הירו – כריך מיטבולס, רוטב אדום, מוצרלה, פרמזן וארוגולה: קולים לחמניית ג'בטה או בגט כ־4 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות. ממלאים במיטבולס, מפזרים כמות נדיבה של מוצרלה מגוררת, עלי בזיליקום, אורגנו וקצת פרמזן מגוררת דק. מחזירים לתנור ל־3־4 דקות נוספות, עד השחמה יפה של הגבינה. מוציאים מהתנור, מפזרים עלי ארוגולה ומגישים.