מתכון

ספיחה בשר

דצמבר 2018
1 דירוגים
ספיחה בשר של שף רועי ענתבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן
ספיחה בשר של שף רועי ענתבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן

בסוריה הוא נקרא ספיחה ובתורכיה לחמעג'ון. איך שלא תקראו לו, זה אחד המאפים הממכרים והטעימים שיש

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הזית במחבת על אש קטנה ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך. מצננים ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, ממרח התמרינדי, מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג ושומרים בקירור.

3

מניחים את ריבועי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בביצה טרופה, מניחים במרכז כל ריבוע קציצת בשר ומשטחים אותה קלות. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.