מתכון

ספריבס טלה בגריל על ריזוטו פריקי

מרץ 2020
1 דירוגים
ספריבס טלה בגריל על ריזוטו פריקי של "האחים". צילום: דניאל לילה
ספריבס טלה בגריל על ריזוטו פריקי של "האחים". צילום: דניאל לילה

את הפריקי מבשלים כמו ריזוטו עם ציר טלה ארומטי שמתקבל מצליית הספריבס

הדוקטור אופה את צלעות הטלה בנוזל של ירקות שורש כמו שמקובל לצלות ספריבס חזיר באירופה. את הפריקי הוא מבשל כאילו היתה ריזוטו — בתוך מיצי הצלייה של הטלה, שמעניק לה טעם נפלא.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לספריבס

לצלייה

לריזוטו פריקי

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית גדולה ועמוקה בנייר אפייה.

מכינים את הספריבס

2

מניחים את שדרת הספריבס בתבנית, ממליחים, מפלפלים ומפזרים סביבה את יתר החומרים. יוצקים לתבנית מים רותחים עד לכיסוי הספריבס. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום לאיטום מוחלט.

3

אופים שעה וחצי עד לריכוך.

4

מוציאים את התבנית מהתנור, מחלצים את השדרה בזהירות ומניחים על רשת צינון. מסננים את נוזלי הבישול, זורקים את הירקות ושומרים את הנוזלים.

5

מקפים את הקצף העכור מנוזלי הבישול. מצננים ומסירים את השומן הצף עד שמתקבל נוזל אחיד ללא שומן. מביאים לרתיחה בסיר ומתבלים במלח ופלפל.

6

מחלקים את השדרה לצלעות בודדות בעזרת סכין מטבח גדול.

מכינים ריזוטו פריקי

7

מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בצל סגול, קוביות גזר, שום ונענע מיובשת 10 דקות על להבה בינונית עד לזיגוג וריכוך. מוסיפים פריקי ומערבבים.

8

בסיר נפרד מחממים את נוזל הצלייה של הטלה ומשאירים אותו לבעבע על הכיריים.

9

מוסיפים לסיר עם הפריקי מצקת מנוזל הבישול החם ובעזרת כף עץ מערבבים תוך כדי בישול על להבה בינונית. כאשר הנוזל נספג כמעט כולו, מוסיפים עוד מצקת ומבשלים תוך כדי בחישה. חוזרים על הפעולה 4-3 פעמים וכעבור 15 דקות טועמים. אם החיטה רכה אך עדיין מעט נגיסה, מפסיקים את הוספת הנוזלים. הריזוטו צריך להיות במרקם סמיך, קרמי ולא יבש.

10

מוסיפים יוגורט (אם רוצים), מערבבים, טועמים ומתבלים במידת הצורך.

לפני ההגשה

11

מחממים גריל או מחבת פסים כבדה. מתבלים את הצלעות במלח גס ופלפל, מעסים בשמן זית ומדביקים לדפנות שלהן עלי אורגנו. צולים תחילה על הצד השמן עד להשחמה וממשיכים לצלות על שאר הפאות לקבלת מעטה פריך וצבע שחום ויפה.

12

מסדרים תלולית של ריזוטו חם בצלחת הגשה ועליו את הצלעות הצלויות. אם רוצים, מוסיפים מעט יוגורט, קוביות עגבנייה, בצל ירוק קצוץ וגרגרי רימון לקישוט.