מתכון

ספרינג רולס בסגנון וייטנאמי

אם מתחשק, את הגרסה הטבעונית הזאת לספרינג רולס אפשר גם להפוך לבשרית בקלות

אפריל 2019
ספרינג רולס בסגנון וייטנאמי של גליה דור. צילום: רמי זרנגר
ספרינג רולס בסגנון וייטנאמי של גליה דור. צילום: רמי זרנגר

אםרוצים להוסיף בשר: ניתן להוסיף רצועות חזה עוף מוקפצות ולהגיש לצד רוטב בוטנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

אופציות נוספות (לפי הטעם)

אופן ההכנה

1

על משטח עבודה מארגנים מקום להנחת דפי האורז לטיפול נוח, צלחת מים גדולה ועמוקה שיכולה להכיל דף אורז אחד, מגש ומגבת פרושה על השולחן.

2

חותכים את כל הירקות למקלות דקים ומסדרים כל ערימת ירקות למילוי בנפרד.

3

מוציאים דף אורז מהעטיפה, משרים במים עד להתרככות (כחצי דקה, נזהרים שלא יהפוך "סמרטוטי" מדי). מניחים על מגבת לייבוש מהיר. מניחים על המגש או על קרש החיתוך, ממלאים ומגלגלים.

4

מגישים לצד קערית רוטב לטבילה - ניתן להשתמש ברטבים מוכנים או רטבים ביתיים (ראו מתכונים לרטבים בעמודים הקודמים).