אפשר לקחת את הסקונס לכיוון מלוח בהגשה עם שמנת חמוצה, או לכיוון מתוק בהגשה עם ריבות או אייסינג.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, אבקת אפייה, קינמון, קליפת לימון מגוררת, אגוז מוסקט ומלח. מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים לערבל דקה־שתיים לתערובת פירורית.
3
מערבבים בקערה נפרדת שמנת מתוקה, ביצים וגזר.
4
מוסיפים את תערובת הרטובים בהדרגה לתערובת היבשים, מוסיפים אגוזים ומערבבים רק לאיחוד.
5
מאחדים את הבצק לכדור על משטח עבודה מקומח קלות, מועכים לדיסקית בעובי כ־2 ס"מ וחותכים כמו פיצה לשמונה חלקים.
6
מסדרים את הפרוסות במרווחים בתבנית ואופים כרבע שעה להזהבה.
כך תכינו זיגוג סוכר לסקונס
מערבבים 100 גרם (שקית) אבקת סוכר עם כף חלב או מים וטורפים בעדינות למרקם חלק. טובלים את החלק העליון של כל סקון בציפוי או מזלפים פסי ציפוי בעזרת כף ומניחים מחוץ למקרר עד שהציפוי מתקשה.