מתכון

סקונס דלעת שוקולד צ'אנק

דצמבר 2019
7 דירוגים
סקונס שוקולד ודלעת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח
סקונס שוקולד ודלעת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

מאפה סקון טוב עם חמאה בצד זה לא משהו שאפשר לנצח. כך תעשו את זה מושלם

הסקונס נדירים בארץ, ואלו שכן מצאתי היו יבשושיים – למרות שמדובר במאפים עסיסיים ורכים. אופים ישר מהמקפיא ומוציאים כשהם מזהיבים – כך מונעים התייבשות. למה כדאי להכין סקונס? לבלוג של ליאור משיח. 

מתכון לתבלין דלעת 

מתכון למחית דלעת

מתחילים את הכנת המתכון יום קודם – לבצק נדרש לילה במקפיא

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאפייה

לגלייז מייפל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח, תבלין דלעת, קוביות חמאה ושוקולד במיקסר בעזרת וו גיטרה לתערובת פירורית מאוד. מוסיפים ביצה, חלמון ומחית דלעת, ומעבדים רק עד קבלת בצק.

סקונס שוקולד ודלעת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

2

מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים כדור. מרדדים את כדור הבצק בין שני ניירות אפייה לדיסקית בעובי 2-3 ס"מ.

סקונס שוקולד ודלעת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

3

חותכים את הדיסקית כמו פיצה ל-8 פרוסות בעזרת קלף מתכת או סכין. עוטפים היטב בניילון נצמד או מפרידים את החתיכות ומניחים בקופסא כדי שיהיה קל להפריד לאחר מכן, להניח על נייר אפייה וישר לתנור. מעבירים למקפיא ללילה.

סקונס שוקולד ודלעת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

4

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מוציאים את הסקונס מהמקפיא ומניחים בתבנית. מברישים את פני הסקונס בשמנת מתוקה, בוזקים מעליהם סוכר חום ואם רוצים מעט מלח (מאלדון או ים אטלנטי). אופים כ-15 דקות, עד שהסקונס מתחילים להזהיב, אבל לא יותר מכך. מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר.

סקונס שוקולד ודלעת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

5

מכינים גלייז מייפל ומצפים את הסקונס: מערבבים אבקת סוכר ומייפל בקערית קטנה. לאחר שהסקונס התקררו יוצקים מעליהם מהגלייז בעזרת כפית. הגלייז לא אמור לכסות את הסקונס לחלוטין, רק ליצור עיטור נחמד וטעם. הכי טעים ונכון לאכול את הסקון ביום שבו נאפה אבל הם נשמרים טוב בכלי אטום עד 3 ימים, בטמפרטורת חדר.

סקונס שוקולד ודלעת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

כל המתכונים של ליאור משיח מחכים לכם בבלוג שלה