מתכון

סשימי והדרים ברוטב כוסברה

השילוב של דג טרי, כוסברה והדרים הוא מספיק חזק בשביל להיות מעניין, אבל לא מספיק חזק בשביל להעלים את הדג העדין

1,436 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
סשימי והדרים ברוטב כוסברה של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
סשימי והדרים ברוטב כוסברה של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

אני תמיד אומר: "או שתגיש סשימי בלי כלום, או שתשדך אותו עם שותפים שיתנו לו קונטרה ועניין, אבל לא יגנבו לו את ההצגה". השילוב הזה של דג טרי (עכשיו זאת העונה שבה דגי אינטיאס וטרחון נמצאים מול חופי ישראל), כוסברה (שאני מת עליה) והדרים הוא מספיק חזק בשביל להיות מעניין, אבל לא מספיק חזק בשביל להעלים את הדג העדין. אם אתם לא מוצאים אינטיאס או טרחון, אפשר להשתמש בכל דג ים טרי אחר שאוהבים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב כוסברה

לסשימי דג והדרים

להגשה

אופן ההכנה

1

חולטים צרור כוסברה ל־10 שניות במים רותחים, מעבירים למי קרח וסוחטים קלות.

2

טוחנים בבלנדר כוסברה, קליפת לימון, פלפל צ'ילי ומלח לתערובת אחידה. מגבירים את המהירות למרבית, מזלפים בהדרגה שמן זית וממשיכים לטחון, עד שהוא נטמע בתערובת.

3

מניחים בצלחת הגשה פרוסות דג והדרים, בוזקים מרוטב הכוסברה (שומרים את השאריות בצנצנת אטומה במקרר עד יומיים), שמן זית ומיץ לימון, מפזרים על הדג מלח גס ומגישים.