מתכון

עוגה בחושה עם טחינה, סילאן ותמרים

ינואר 2019
3 דירוגים
עוגה בחושה עם טחינה, סילאן ותמרים של מירי "מתוקה" ארזי. צילום: שרית גופן
עוגה בחושה עם טחינה, סילאן ותמרים של מירי "מתוקה" ארזי. צילום: שרית גופן

עוגה קלילה עם שילוב מרכיבים מנצח שתלווה באהבה כוס תה חם

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים במערבל את הביצים, הסוכר והווניל עד שנוצרת תערובת תפוחה.

2

מוסיפים לסירוגין את השמן ומיץ התפוזים וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים בתערובת.

3

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח וממשיכים לעבד. לבסוף מוסיפים את הטחינה ומערבלים לתערובת אחידה.

4

מרפדים את התבניות בנייר אפייה. מזלפים שליש מכמות הסילאן על שני ניירות האפייה שבתבניות בצורת פסים דקים, זורים שליש מהשומשום בתבניות ומחלקים ביניהן חצי מתערובת העוגה.

5

מזלפים שוב שליש מהסילאן, זורים שומשום ומניחים את התמרים.

6

מכסים במחצית השנייה של התערובת ומסיימים בפסי סילאן ושומשום.

7

מחממים את התנור ל-160 מעלות ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגות יוצא יבש.