מתכון

עוגה בחושה של אגסים, מרציפן וקראמבל

עוגה שמקבלת מרקם עסיסי במיוחד בזכות אגסים, שקדים ומרציפן שמוסיפים לבלילה

עוגה בחושה של אגסים, מרציפן וקראמבל של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגה בחושה של אגסים, מרציפן וקראמבל של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

חשוב לבחור מרציפן איכותי עם אחוז שקדים גבוה. הקראמבל שמעל העוגה מוסיף מרקם פריך וטעם חמאתי.

גיוון: אופים בתבניות שקעים כמאפינס 20־25 דקות (בודקים עם קיסם באותו אופן אם הם מוכנים).

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל

אופן ההכנה

מכינים בלילה לעוגה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק. שמים חמאה רכה וסוכר בקערת מיקסר ומעבדים עם וו גיטרה 5 דקות. מוסיפים מרציפן בהדרגה ומעבדים עד שהוא נטמע לחלוטין. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, מטמיעים את הראשונה ורק אז מוסיפים את השנייה.

2

מערבבים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים בקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים ומעבדים במהירות בינונית. מוסיפים שמנת תוך עיבוד ומערבבים לתערובת אחידה.

3

יוצקים 1/3 מהבלילה לתבניות. מניחים את האגסים לאורך התבניות ויוצקים את יתר הבלילה לגובה של 3/4 מהתבנית.

מכינים קראמבל

4

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים עם וו גיטרה לתערובת פירורית ללא גושי חמאה גדולים. שומרים בקירור.

5

מפזרים בנדיבות מהקראמבל על העוגה ומכניסים לאפייה של 40־50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים