מתכון

עוגיות דבש, קרמל ופיסטוק

ספטמבר 2017
1 דירוגים
עוגיות דבש, קרמל ופיסטוק. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
עוגיות דבש, קרמל ופיסטוק. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

עוגיות קריספיות מאוד בזכות קרמל שמכינים משילוב של דבש וסוכר. במקום להכין כל עוגייה בנפרד מכינים כיכר

מקררים את הכיכר ולפני האפייה חותכים לפרוסות דקיקות. למראה מדויק כמו בקונדיטוריות אפשר לשטח את התערובת בתבנית מלבנית בעלת דפנות ישרות ואז לפרוס (אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק, אבל לא בחד-פעמית!).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים בקערה קמח, מלח, קינמון, סודה לשתייה, פיסטוקים ואגוזי לוז.

2

שמים בסיר דבש, סוכר ו-2 כפות מים ומחממים על להבה בינונית-קטנה. ממיסים את הסוכר ומבשלים 5-3 דקות עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

3

מוסיפים חמאה ותמצית וניל ומערבבים (זה ייראה כאילו מתפרק, וזה בסדר. יש להמשיך לערבב היטב). מוסיפים מים רותחים ומערבבים בזהירות לתערובת אחידה.

4

מסירים מהכיריים ויוצקים את הקרמל לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת בצק רך וגמיש.

5

מרטיבים תבנית אינגליש קייק במעט במים ומרפדים בניילון נצמד. משטחים את הבצק בתוך התבנית ומהדקים היטב. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

6

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7

חותכים את כיכר הבצק לאורכה בסכין חלק וחד ואז פורסים כל מלבן לעוגיות מלבניות או מרובעות בעובי 1/2 ס”מ. מסדרים בתבנית.

8

אופים כ-12-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.