מתכון

עוגיות טחינה ובהרט עם גלידת טחינה מהירה

מרץ 2020
6 דירוגים
עוגיות טחינה ובהרט של אליעזר מזרחי. צילום: אליעזר מזרחי
עוגיות טחינה ובהרט של אליעזר מזרחי. צילום: אליעזר מזרחי

שפים מבשלים בבית: אליעזר מזרחי ממחניודה אופה עוגיות טחינה ומפנק אותן בגלידת טחינה מהירה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגלידת טחינה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים עוגיות טחינה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מניחים את כל החומרים בקערת המיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה לקבלת בצק אחיד, אפשר גם לערבב וללוש ידנית.

3

יוצרים מהבצק כדורים שווים בגודלם בערך בגודל פינג פונג ומניחים בתבנית ברווח של כ-1 ס"מ זה מזה (העוגיות מתרחבות מעט באפייה).

4

מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דק או עד שפני העוגיות מזהיבים. מצנם מעו לפני שאוכלים. שומרים בקופסא אטומה.

מכינים גלידת טחינה (לא חובה)

5

מניחים חלמונים בקערה. מעבירים שמנת מתוקה לסיר ומחממים (אך לא מביאים לרתיחה), לוקחים 3-2 כפות מהשמנת החמימה ומוסיפים לחלמונים, מערבבים ומוסיפים לסיר את תערובת החלמונים.

6

ממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 70-68 מעלות (לפיסטור הביצים). אם אין לכם מדחום, מחממים מעט את השמנת ואז עושים השוואת טמפרטורות. מחזירים לאש לבישול על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד כ-2 דקות.

7

מורידים מהאש ומוסיפים סירופ סילאן וטחינה גולמית, טורפים היטב לאיחוד, מעבירים לקופסה ומקפיאים ללילה לפחות.