מתכון

עוגיות קשקבל, זרעי חרדל ושקדים פרוסים

פברואר 2020
1 דירוגים
עוגיות קשקבל, זרעי חרדל ושקדים פרוסים של נעמה נויהאוז. צילום: טל חבר
עוגיות קשקבל, זרעי חרדל ושקדים פרוסים של נעמה נויהאוז. צילום: טל חבר

עוגיות עדינות בעלות עקצוץ נעים של חרדל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומקפיאים

1

שמים חמאה, מלח, פלפל, שמנת וקשקבל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה ואין גושי חמאה.

2

מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול וממשיכים לעבד עד שהן נטמעות בתערובת.

3

עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח, זרעי חרדל ושקדים. מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך. רצוי לעצור באמצע את פעולת המיקסר ולנקות את התחתית והדפנות בעזרת לקקן.

4

מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד, כולל את הדפנות. משטחים את הבצק בתבנית, מהדקים היטב ומיישרים בעזרת האצבעות. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך שעה לפחות.

5

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור תנור בנייר אפייה.

מעצבים עוגיות ואופים

6

מחלצים את הבצק הקפוא מהתבנית ומחלקים את מלבן הבצק לאורכו ל-3 חלקים שווים. כל פס בצק פורסים לפרוסות בעובי 3 מ״מ. מסדרים את העוגיות בתבנית.

7

אופים כ-20 דקות עד הזהבה ומצננים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד שבוע.