מתכון

עוגיות רביולי במילוי מרציפן פיסטוק

כמובן שאין קשר בין רביולי אמיתי לעוגיות האלה, פשוט ככה האיטלקים קוראים להן

8,766 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
עוגיות רביולי במילוי מרציפן פיסטוק של קרן אגם. צילום: קרן אגם
עוגיות רביולי במילוי מרציפן פיסטוק של קרן אגם. צילום: קרן אגם

ואם באיטליה עסקינן, דעו שהשימוש בקמח דורום בטחינה דקה משדרג מאוד כל עוגייה מבצק פריך וכל עוגה בחושה. שווה לנסות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבצק

לעיטור

אופן ההכנה

1

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים מרציפן ומחית פיסטוק עד קבלת תערובת אחידה ירקרקה. מניחים בצד.

2

מנקים את מעבד המזון ומערבבים בו את הקמח, קמח הדורום, הקורנפלור, הסוכר הלבן ואבקת האפייה. מוסיפים חמאה ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וכף שמנת חמוצה ומערבלים. אם התערובת עדיין לא לגמרי אחידה, מוסיפים כף נוספת של שמנת חמוצה. מוציאים ממעבד המזון, ובעזרת הידיים מאחדים ויוצרים כדור. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־ 30 דקות כדי שהתערובת תתייצב.

3

מחממים תנור ל־ 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל־ 2 חלקים ועל משטח מקומח היטב מרדדים כל חלק לעלה דק. בעזרת קורצן או כוס בקוטר 8 ס"מ קורצים מהבצק עיגולים. שמים במרכז כל עיגול כפית ממלית המרציפן, סוגרים את העיגול לשניים ומהדקים היטב בעזרת האצבעות.

4

מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים כ־15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גון זהוב. מצננים אותן לחלוטין ומפדרים באבקת סוכר. העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע.

מתכון מספר האפייה "קרן אגם", הוצאת מודן, 221 עמ', מחיר 128 שקלים. לרכישה