מתכון

עוגיות ריפעת של מיקי שמו

אפריל 2020
מציות אניס ותפוזים של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
מציות אניס ותפוזים של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

מציות אניס ותפוזים דקיקות, בעלות מתיקות עדינה שהולכות נפלא עם כל משקה חם

המתיקות שלהן עדינה ולכן הן הולכות נפלא עם כל משקה חם – קפה של בוקר, תה עם נענע אחר הצהריים וגם עם ספל קקאו לפני השינה. מניסיון – ככל שהעוגיות דקות יותר, כך טעמן משתבח. כדי להקל על הרידוד ולהגיע לעלה דקיק, אני מחלק את הבצק לחמישה חלקים ומרדד כל חלק בנפרד בין שני ניירות אפייה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים מיץ תפוזים, שומן, סוכר, ביצה, חלמון וחמאה מומסת בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, שומשום ואניס/שומר ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

2

מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, מכסים במגבת מטבח ומניחים ל-30 דקות.

מרדדים, חותכים ואופים

3

מרדדים כל חלק על משטח מקומח או בין שני ניירות אפייה מקומחים למלבן בגודל 28X20 ס"מ ועובי 3 מ"מ (דק עד כמה שאפשר). דוקרים את כל שטח הפנים של הבצק במזלג (זה יעזור לעוגיות להישאר שטוחות ולא לתפוח בזמן האפייה). חתוכים את הבצק למלבנים בגודל 10X4 ס"מ בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס"מ.

4

אופים כ-15-12 דקות עד להזהבה.

5

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.

*גיוון: מחליפים את מיץ התפוזים במים. אפשר להוסיף לבצק 2 כפות סוכר, אם חסרה קצת מתיקות.