מתכון

עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות

פברואר 2020
2 דירוגים
עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: נטלי לוין
עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: נטלי לוין

עוגיות מתפוצצות זוכות תמיד לתגובות של “וואו”. אלה עוגיות יפות במיוחד וקלות מאוד להכנה

העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה עד 10 ימים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה סירופ מייפל, סוכר, שמן, קינמון, מלח וחלמון ומערבבים לתערובת אחידה.

2

מוסיפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה להתייצבות.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

יוצרים מהבצק עיגולים בגודל אגוזי מלך, טובלים באבקת סוכר, מניחים בתבנית ומשאירים רווח היקפי של 1־2 ס”מ בין העוגיות.

5

אופים 10־14 דקות עד שהעוגיות “מתפוצצות” ומתייצבות. מצננים.

מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית" של נטלי לוין, בעלת הבלוג המצליח עוגיו.נט

"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין
"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין