את העוגה הזאת – כמו כל עוגת דבש אגב – ממש כדאי להכין יום או יומיים מראש.
המתכון מותאם ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
לעיטור
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב תבנית או תבניות אפייה, מערבבים קפה נמס עם כוס מים רותחים.
2
טורפים ביצים וסוכר בקערה רחבה לתערובת מעט תפוחה ובהירה, מוסיפים שמן ודבש וממשיכים לטרוף. מוסיפים ברנדי, את כוס הקפה שהכנו, קוקוס, מלח, קינמון, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
3
יוצקים את הבלילה לתבנית/לתבניות, מעבירים לתנור ואופים 40 ־ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה בפירורים לחים.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ
4
מערבבים היטב את כל חומרי הסירופ בקערית (אין צורך בחימום) עד שהדבש נמס במים.
5
מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים סירופ דבש מעל, ממתינים כ־5 דקות ומחלצים מהתבנית. מעטרים באבקת סוכר ומגישים.