מתכון

עוגת הדבש של יעל

ספטמבר 2020
עוגת הדבש של יעל (מכוורת מכמנים). צילום: מתן כץ
עוגת הדבש של יעל (מכוורת מכמנים). צילום: מתן כץ

זו עוגת דבש קלאסית ופשוטה אבל היא מלאת קסם - המרקם שלה רך ואוורירי וטעמי הקפה והקוניאק מודגשים

כדי לשמור על מרקמה וטעמה חשוב להימנע מאפיית יתר ולבדוק בעזרת קיסם כבר אחרי 30 דקות אפייה אם היא מוכנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות, משמנים תבנית קוגלהוף ומקמחים אותה קלות.  מקציפים חלבונים ואליהם מוסיפים בהדרגה סוכר עד קבלת קצף אוורירי אך לא נוקשה.

2

מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים חלמונים בזה אחר זה; מוסיפים חלמון חדש רק אחרי שהקודם נטמע בתערובת. יוצקים שמן לאט ובהדרגה, מוסיפים דבש, קוניאק וכוס קפה, מערבלים עד להטמעה ועוצרים את פעולת ההקצפה. בשלב זה תתקבל תערובת די דלילה - אין מקום לדאגה. 

3

מנפים יחד קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה וקינמון ומקפלים לתערובת הביצים והדבש - מערבבים רק לקבלת תערובת אחידה, ערבוב יתר יפגע באווריריות של העוגה.

4

מוסיפים אגוזים ומקפלים בעדינות פנימה.  מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח אך לא מכוסה בנוזל.

5

מניחים לעוגה להצטנן מעט והופכים על צלחת הגשה. מזגגים בדבש בעוד העוגה חמימה וממתינים עד שתצטנן לחלוטין לפני הפריסה. העוגה נשמרת עד יומיים מחוץ למקרר.