מתכון

עוגת דבש עם קפה וקוניאק

עוגת דבש קלאסית ופשוטה אבל היא מלאת קסם - המרקם שלה רך ואוורירי וטעמי הקפה והקוניאק מודגשים

ספטמבר 2020
עוגת הדבש של יעל (מכוורת מכמנים). צילום: מתן כץ
עוגת הדבש של יעל (מכוורת מכמנים). צילום: מתן כץ

כדי לשמור על מרקמה וטעמה חשוב להימנע מאפיית יתר ולבדוק בעזרת קיסם כבר אחרי 30 דקות אפייה אם היא מוכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות, משמנים תבנית קוגלהוף ומקמחים אותה קלות.  מקציפים חלבונים ואליהם מוסיפים בהדרגה סוכר עד קבלת קצף אוורירי אך לא נוקשה.

2

מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים חלמונים בזה אחר זה; מוסיפים חלמון חדש רק אחרי שהקודם נטמע בתערובת. יוצקים שמן לאט ובהדרגה, מוסיפים דבש, קוניאק וכוס קפה, מערבלים עד להטמעה ועוצרים את פעולת ההקצפה. בשלב זה תתקבל תערובת די דלילה - אין מקום לדאגה. 

3

מנפים יחד קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה וקינמון ומקפלים לתערובת הביצים והדבש - מערבבים רק לקבלת תערובת אחידה, ערבוב יתר יפגע באווריריות של העוגה.

4

מוסיפים אגוזים ומקפלים בעדינות פנימה.  מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח אך לא מכוסה בנוזל.

5

מניחים לעוגה להצטנן מעט והופכים על צלחת הגשה. מזגגים בדבש בעוד העוגה חמימה וממתינים עד שתצטנן לחלוטין לפני הפריסה. העוגה נשמרת עד יומיים מחוץ למקרר.