כדי לשמור על מרקמה וטעמה חשוב להימנע מאפיית יתר ולבדוק בעזרת קיסם כבר אחרי 30 דקות אפייה אם היא מוכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־170 מעלות, משמנים תבנית קוגלהוף ומקמחים אותה קלות. מקציפים חלבונים ואליהם מוסיפים בהדרגה סוכר עד קבלת קצף אוורירי אך לא נוקשה.
2
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים חלמונים בזה אחר זה; מוסיפים חלמון חדש רק אחרי שהקודם נטמע בתערובת. יוצקים שמן לאט ובהדרגה, מוסיפים דבש, קוניאק וכוס קפה, מערבלים עד להטמעה ועוצרים את פעולת ההקצפה. בשלב זה תתקבל תערובת די דלילה - אין מקום לדאגה.
3
מנפים יחד קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה וקינמון ומקפלים לתערובת הביצים והדבש - מערבבים רק לקבלת תערובת אחידה, ערבוב יתר יפגע באווריריות של העוגה.
4
מוסיפים אגוזים ומקפלים בעדינות פנימה. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח אך לא מכוסה בנוזל.
5
מניחים לעוגה להצטנן מעט והופכים על צלחת הגשה. מזגגים בדבש בעוד העוגה חמימה וממתינים עד שתצטנן לחלוטין לפני הפריסה. העוגה נשמרת עד יומיים מחוץ למקרר.