מתכון

עוגת דלעת בחושה

עוגת הדלעת הזאת שייכת למשפחת הבננה ברד, כלומר עוגה שהיא לא כל כך מתוקה ויכולה לשמש אפילו כמעין טוסט לצד הקפה

11,923 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוגת דלעת בחושה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
עוגת דלעת בחושה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

ל-2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־175 מעלות. מערבבים כף מהקמח עם גרעיני דלעת, צימוקים ואגוזי מלך – הקמח מחזיק את התוספות כך שלא ישקעו לתחתית העוגה.

2

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית סוכר, ביצים, שמן, מחית וניל וקליפת לימון כ־3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה מעט ובהירה.

3

מערבבים בקערה קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון ושקדים טחונים. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים דלעת מגוררת ואת תערובת גרעיני הדלעת, צימוקים ואגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

 יוצקים את תערובת העוגה לתבניות, מקשטים בגרעיני דלעת ואופים 60־50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים ומחלצים את העוגות מהתבניות. אפשר להגיש עם שמנת חמוצה ומעט דבש.