מתכון

עוגת מוס שוקולד עם בסיס פצפוצי אורז

1 דירוגים
עוגת מוס שוקולד עם בסיס פצפוצים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת מוס שוקולד עם בסיס פצפוצים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

בסיס העוגה הוא חטיף פצפוצי שוקולד, שאליו התווסף מוס שוקולד עשיר וטעים במיוחד

מכירים שוקולד פרה עם פצפוצי אורז? הבסיס לעוגה הזאת עובד על אותו רעיון, ואפשר לנשנש אותו גם בלי המוס על תקן חטיף שוקולד נטול גלוטן (במקרה כזה כדאי להעלות את כמות השוקולד ל-150 גרם). כדי להפוך את הבסיס לעוגה, הלבשתי עליו מוס שוקולד עשיר, טעים במיוחד וגם יציב אעפ”י שאין בו ג’לטין כלל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס:

למוס שוקולד:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מרפדים את דפנות התבנית בשקף אפייה.

2

ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל או על ביין מארי. יוצקים אותו על פצפוצי אורז ומערבבים עד שכל הפצפוצים מצופים היטב בשוקולד. משטחים בתבנית ומעבירים למקרר ל-10 דקות לפחות.

מכינים מוס שוקולד

3

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי ומצננים. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בתערובת.

4

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב אך לא יבש ומקפלים לתערובת השוקולד.

5

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את המוס על הבסיס ומעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות.

מכינים את הציפוי

6

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה ומעבירים למקרר לכמה דקות עד שהשוקולד מתייצב.

7

מחלצים את העוגה, מכסים ושומרים במקרר עד ההגשה.

מתכון על הדרך: חטיף פצפוצי אורז ומרשמלו
חטיף מהיר וטעים שמכינים לאירוח של הרגע האחרון

חומרים לתבנית פיירקס בגודל 32×24 ס"מ:
30 גרם (3 כפות) חמאה
1 חבילה מרשמלו לבן ללא גלוטן (בערך 40 יחידות)
180 גרם (6 כוסות) פצפוצי אורז

  1. ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית-נמוכה, מוסיפים מרשמלו וממיסים לקבלת מסה חלקה. מוסיפים פצפוצי אורז, מערבבים עד שהם נטמעים בעיסה ומכבים להבה.
  2. מעבירים את המסה לתבנית, משטחים ומצננים. חותכים לקוביות (עדיף להגיש באותו היום או לשמור בקופסה אטומה עד יומיים).