מתכון

עוגת פולנטה ותפוזים

אוקטובר 2020
עוגת פולנטה ותפוזים של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגת פולנטה ותפוזים של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

צבעה צהוב בוהק, היא נוטפת עסיס תפוזי, עטופה ניחוח מריר של קליפת הדרים ומתהדרת במרקם גס באופן חינני

לתבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ או ל-2 תבניות אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את העוגה

2

טוחנים שקדים במעבד מזון עם קליפת תפוז מגוררת ו-1/2 כוס סוכר לפירורים דקים.

3

מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.

4

מערבלים חמאה עם 1/2 כוס סוכר במיקסר עם בלון הקצפה או במיקסר ידני לתערובת תפוחה ורכה. מוסיפים את החלמונים אחד-אחד תוך כדי ערבול וממתינים שכל חלמון ייבלע בתערובת לפני שמוסיפים את הבא אחריו. מוסיפים את תערובת השקדים הטחונים, מיץ תפוזים ופולנטה בהדרגה ולסירוגין. מערבלים לתערובת אחידה.

5

מקפלים שליש מהקצף לתערובת. התערובת כבדה, כך שהחלבונים יאבדו את רוב נפחם. מקפלים שליש נוסף, ואז את השאר. מעבירים את התערובת לתבנית.

6

אופים 60-50 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם המוחדר לתוכה יוצא יבש.מצננים. שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד עד 4-3 ימים. מגישים בטמפ' החדר.

לפני ההגשה מכינים את הזיגוג

7

מערבבים אבקת סוכר וקליפת תפוז מגוררת בקערית. יוצקים מים רותחים בהדרגה ותוך כדי ערבוב נמרץ במזלג. יכול להיות שלא יהיה צורך בכל המים, תלוי במידת הלחות של אבקת הסוכר. ממתינים כמה דקות ומזלפים על העוגה.