מתכון

עוגת פרג ולימון

פברואר 2021
עוגת פרג ולימון של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
עוגת פרג ולימון של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו

גם מי שלא אוהב פרג בדרך כלל יאהב את הנוכחות שלו בעוגה הזאת

הפרג מוסיף מעט פריכות ורובד של מרירות אגוזית עדינה, שמשתלבת נפלא עם המתיקות והחמיצות של הלימון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים פרג במיץ לימון למשך 1/2 שעה.

2

מחממים תנור ל־ 180 מעלות ומשמנים את התבנית.

3

מעבדים חמאה וסוכר בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה לתערובת אוורירית ותפוחה. מוסיפים את הפרג עם מיץ הלימון ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מוסיפים ביצים בזו אחר זו – מוסיפים ביצה חדשה רק אחרי שהקודמת נטמעה לחלוטין בתערובת.

5

מוסיפים גבינת שמנת או מסקרפונה, קמח, אבקת אפייה, מלח ושמנת חמוצה ומעבדים רק עד לאיחוד (נמנעים מעיבוד יתר).

6

יוצקים את הבלילה לתבנית ומחליקים את פני השטח בעזרת מרית. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה מגיח נקי. מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומעבירים לרשת צינון.

מכינים את הציפוי ומצפים

7

מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון לציפוי חלק. מניחים נייר אפייה תחת רשת הצינון ויוצקים את הציפוי מעל העוגה. מפזרים פרג ומשאירים 10 דקות על הרשת להתייצבות

 

מתוך ספרה של ליאור משיח: "Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen", ליאור משיח, הוצאת לאנצ'בוקס, 256 עמ', 45 דולר באמזון

ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו
ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו