תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
מכינים את העוגה
2
מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר במשך 5-4 דקות לקצף יציב. מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
3
מוסיפים את כל שאר חומרי העוגה לקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) ומערבלים עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מקפלים את הקצף לתערובת בהדרגה לשמירה על הנפח. יוצקים את הבלילה לתבנית.
4
אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
מכינים ציפוי ומצפים
5
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על שוקולד. ממתינים 5 דקות ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה, מצננים לטמפ’ החדר ומגישים.