פירות הדר

עוגת קלמנטינות

ינואר 2019
11 דירוגים
עוגת קלמנטינות. צילום: חיים יוסף
עוגת קלמנטינות. צילום: חיים יוסף

עוגה בחושה פשוטה ומפתיעה ברכות ובמרקם שלה. מומלץ להגיש עם קלמנטינות בסירופ קל וערק

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ זיגוג

לקישוט

לסירופ זיגוג

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות. מנפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים אותם בקערה. מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת קלות ואופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כ-15 דקות. מרתיחים את מרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב. מצננים מעט ומברישים את העוגה בסירופ.

3

מפזרים על העוגה אבקת סוכר או שקדים מגוררים או קשיו מגורר.