מתכון

עוגת שוקולד ללא קמח

ינואר 2019
2 דירוגים
עוגת שוקולד ללא קמח של קונדיטוריה דלאל. צילום: מאיר כהן
עוגת שוקולד ללא קמח של קונדיטוריה דלאל. צילום: מאיר כהן

עוגה עשירה ונימוחה בטעם שוקולדי עמוק, ללא טיפת קמח

יש להזהר לא לאפות את העוגות יתר על המידה: אופים רק שני שליש דרך (סכין שמוכנסת אל העוגה, צריכה לצאת די מלוכלכת).

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים יחדיו על בן מארי את השוקולד הקצוץ והחמאה. כשמתקבלת מסה הומוגנית מורידים מהסיר ומוסיפים את החלמונים ולאחריהם את השקדים הטחונים.

2

מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף רך אך גמיש. מקפלים אל תוך השוקולד יחד עם הקלבדוס ומחלקים לשלוש עוגות.

3

אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך כ-15-20 דקות. מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה. כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר. לפני ההגשה בוזקים קקאו.