מתכון

עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים

יולי 2019
3 דירוגים
עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

לא תחליף, לא בערך ולא על יד. העוגה הזו היא הדבר האמיתי! השקיעו בדובדבנים משומרים איכותיים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשימון וציפוי התבנית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממיסים שני סוגי שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי. מצננים לטמפ’ החדר.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומקמחים בתערובת הקמח והקקאו. מנערים כדי להיפטר מעודפים.

3

מקציפים ביצים, סוכר ודבש כ 10- דקות עד שהתערובת משלשת את נפחה. צריך סבלנות, אבל בסוף זה קורה.

4

מוסיפים קמח לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב. מקפלים לתוכה בעדינות שליש מקצף הביצים, ואז שליש נוסף ואחר כך את השליש האחרון.

5

יוצקים מייד לתבנית ומפזרים דובדבנים בצורה אחידה ככל האפשר. משקעים את הדובדבנים מעט לתוך הבלילה.

6

אופים מייד במשך כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח עם פירורים לחים.

7

מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. פורסים בסכין חד ומגישים. העוגה נשמרת יפה בקירור כשבוע, אך כדאי מאוד להגיש אותה בטמפ’ החדר.