מתכון

עוגת שוקולד עם מרנג אגוזי לוז

מרץ 2020
עוגת שוקולד עם מרנג אגוזי לוז של אולגה רובין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שוקולד עם מרנג אגוזי לוז של אולגה רובין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

עוגה מהממת עם הרבה שוקולד, מרנג אגוזי לוז וקפה

הצעת הגשה: מכינים קצפת מוקה — מקציפים 1/2 מיכל שמנת מתוקה עם כפית קפה נמס ו-2 כפות אבקת סוכר — ומורחים על העוגה.

טיפ: איך נפטרים מהקליפה החומה של אגוזי הלוז? 

קולים את אגוזי הלוז כ-10 דקות ב-170 מעלות ומניחים על מגבת מטבח נקייה. משפשפים את האגוזים במגבת עד שהם משילים מעצמם את הקליפה הדקיקה.

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרנג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

מכינים את העוגה

2

ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט.

3

מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חלמונים אחד-אחד ומערבלים היטב לאחר כל הוספה עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השוקולד המומס, אבקת קפה נמס, רום ומלח וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה.

4

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר נקייה ויבשה כ-2 דקות לקצף רך. מקפלים כ- 1/4 מכמות הקצף לתוך בלילת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף בתנועות קיפול. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים.

5

אופים כ-25 דקות עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים אותה מהתנור, אך משאירים אותו פועל. מצננים מעט את העוגה. היא תאבד מעט מגובהה במהלך הצינון, וזה בסדר.

מכינים את המרנג ומשלימים את האפייה

6

מערבבים היטב שוקולד קצוץ, אגוזים וקורנפלור.

7

מקציפים חלבונים. ברגע שנוצר קצף מוסיפים סוכר באיטיות ובהדרגה וממשיכים להקציף כ-8 דקות לקצף מבריק ונוקשה. מקפלים את תערובת האגוזים והשוקולד לתוך הקצף.

8

מצפים את עוגת השוקולד במרנג ויוצרים תלוליות בעזרת כף או סכין.

9

אופים כ-30 דקות נוספות עד שהמרנג מזהיב קלות.

10

מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות. מעבירים סכין חד בין דפנות העוגה לתבנית ומחלצים אותה בזהירות. מגישים בטמפ' החדר.