מתכון

עוגת שוקולד עם שזיפים מיובשים ומרציפן

דצמבר 2019
2 דירוגים
עוגת שוקולד עם שזיפים מיובשים ומרציפן של מיכל מנדלסון | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגת שוקולד עם שזיפים מיובשים ומרציפן של מיכל מנדלסון | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

שזיפים מיובשים מתנהגים באפייה אחרת מהטריים, אבל גם הם עושים נפלאות בחיבור לבצק, במיוחד כשיש בתמונה שוקולד

כדי להעניק לעוגה מראה יותר חגיגי אפשר לצפות אותה במעט ריבה חלקה ולפזר מעליה שקדים פרוסים קלויים (או אבקת קקאו או אבקת סוכר), אך העוגה נהדרת גם ללא הציפוי. אם אתם רוצים עוגה לא חלבית, אין שום בעיה להמיר את החמאה בשמן.

תבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים שזיפים בברנדי למשך הלילה ומסננים.

2

מחממים תנור ל-150 מעלות.

מכינים את העוגה

3

ממיסים שוקולד, חמאה ומלח במיקרוגל או מעל בן מארי ומערבבים.

4

מערבלים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 5-4 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה. מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהם נטמעים.

5

מוסיפים את השזיפים ומרציפן, מקפלים לתערובת ויוצקים לתבנית.

6

אופים כ- 35-30 דקות לתבנית בקוטר 24 ס"מ או כ-30-25 דקות לתבניות אינגלישקייק עד שהעוגה מתייצבת בצדדים ועדיין רוטטת במרכז.

7

מצננים מחוץ לתנור. במהלך הצינון העוגה תשקע קצת וזה בסדר.

מקפיאים ומצפים את העוגה

8

מקפיאים את העוגה כשעה ומחלצים אותה מהתבנית.

9

מחממים ריבה כ-20 שניות במיקרוגל ומורחים את העוגה הקפואה מכל צידיה. מפזרים שקדים קלויים. מפשירים לפני ההגשה. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.