מתכון

עוגת שכבות תותים ומסקרפונה

הבסיס הוא טורט בהיר ומאוד ורסטילי, שאפשר לשדך לו כל קרם פירותי שאוהבים - פסיפלורה, פירות יער, פטיסייר לימוני

22,171 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת שכבות תותים ומסקרפונה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
עוגת שכבות תותים ומסקרפונה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

אני בחרתי בתותים, כי הם נראים נהדר. עוגת יומולדת חורפית מושלמת.
טיפים להכנת עוגת שכבות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבנית:

לסירופ:

למלית מסקרפונה ותותים:

לקישוט (לא חובה):

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית בחמאה.

מכינים את העוגה:

2

מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים שקדים טחונים ומלח ומערבבים היטב. מערבבים חלמונים ותמצית וניל בקערה נפרדת בעזרת מטרפה ידנית.

3

מקציפים חלבונים במהירות גבוהה כדקה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף כ-3-2 דקות עד לקבלת קצף רך אך יציב. מוסיפים את החלמונים לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה ידנית עד שנטמעים בתערובת.

4

מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והשקדים לקצף החלבונים, בכל פעם שליש מהכמות, ובעזרת מרית מקפלים את התערובת רק עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. נזהרים שלא לקפל יתר על המידה, כדי שנפח הבלילה לא יצנח.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית.

6

אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

7

מוציאים מהתנור ומצננים מעט, מעבירים סכין חד לאורך הדפנות ומשחררים אותן (כדי שהעוגה תצטנן מהר יותר). מצננים לחלוטין, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בטמפ’ החדר עד ההרכבה (עד כאן אפשר להכין יום קודם).

מכינים את הסירופ:

8

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן על להבה בינונית ומבשלים 3-2 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהכיריים, מוסיפים ליקר ומערבבים היטב. מצננים לטמפ’ החדר ומחלקים ל-3 חלקים (כ-80 מ”ל כל חלק).

מכינים את המלית:

9

שמים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, גבינת שמנת, 3 כפות ריבה ואבקת סוכר בקערת מיקסר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ואחידה.

10

מחברים וו הקצפה ומקציפים את התערובת במהירות גבוהה 3-2 דקות לקרם רך אך יציב. טועמים ואם יש צורך מוסיפים 2-1 כפות ריבה.

מרכיבים את העוגה:

11

מחלקים את העוגה לרוחבה ל-3 עוגות.

12

מניחים את העוגה התחתונה בצלחת הגשה ומברישים בשליש מהסירופ (כ-80 מ”ל).

13

מורחים על העוגה קצת פחות מ-1/3 מקרם התותים ומיישרים בעזרת פלטה. מפזרים מחצית מפרוסות התותים הטריים ומניחים עליהם עוגה נוספת. משקים גם אותה בסירופ, מורחים בקרם ומפזרים את יתרת התותים. מניחים את העוגה השלישית ומשקים בסירופ. מורחים את פני העוגה העליונה ואת הדפנות בשכבה דקה של קרם.

14

אם רוצים, מקשטים בפרוסות תותים טריים.

15

מקררים שעתיים-שלוש לפני ההגשה. העוגה נשמרת עד 3 ימים בקירור.

גיוון: אפשר להחליף את ליקר הדובדבנים בכל ליקר פירות אחר או ברנדי/ רום