מתכון

עוגת שמרים שוקולד לוז

פברואר 2021
  • עוגת שמרים שוקולד לוז של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
    עוגת שמרים שוקולד לוז של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
  • עוגת שמרים שוקולד לוז של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
    עוגת שמרים שוקולד לוז של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו

העוגה הזאת נולדה בעקבות בקשה של לקוח, שסיפר שהוא חולם על עוגת שמרים נוטלה

התחברתי מיד, כי יש לי חולשה לממרחי לוז ושוקולד. אני אוהבת מאוד את עוגת הקראנץ שוקולד הקלאסית, שבמלית העשירה שלה יש שוקולד וקקאו במרירות עדינה, אבל כיום אני מכינה לצדה גם עוגת שמרים נוטלה, שאותה אני מעצבת מעט אחרת כדי להבחין ביניהן. הבצק האוורירי והרך (שהוא החלק החשוב במתכון) יכול לעבוד עם עוד ממרחים שאתם אוהבים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

שעות

למילוי

להברשה

לסירופ סוכר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מעבדים קמח, מים, דבש, סוכר, ביצים, חלמונים, מלח ושמרים במיקסר בעזרת וו הלישה כ־ 10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

2

מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים שמן תוך כדי לישה ולשים עד שכל השמן נטמע בבצק והבצק מאבד את הברק. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות, מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.

3

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים ליריעה מלבנית בעובי של 1/2 ס"מ.

4

מורחים ממרח שוקולד לוז בשכבה אחידה על פני מלבן הבצק. מפזרים שוקולד חלב על פני הממרח ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לפרוסות הדומות לשבלול או שושן פתוח בעובי 6־ 8 ס"מ בעזרת סכין חדה. מסדרים את הפרוסות בתבנית, מכסים את התבנית ומניחים לתפיחה של כשעה.

5

לקראת תום התפיחה מחממים תנור ל־ 180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלוף נמוכה. מברישים את פני הבצק בביצה, מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ־ 40 דקות, עד שהעוגה שחומה מאוד ויציבה למגע.

בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את סירופ הסוכר

6

מרתיחים מים עם סוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ צמיגי.

7

מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים מעליה את סירופ הסוכר.

מתוך ספרה של ליאור משיח: "Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen", ליאור משיח, הוצאת לאנצ'בוקס, 256 עמ', 45 דולר באמזון

ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו
ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו