מתכון

עוגת תפוזים ושוקולד טבעונית

העוגה הזאת מזכירה את עוגות התפוזים הקלאסיות ומי שמעניקים לה את המרקם הנהדר שלה הם קמח שקדים וזרעי פשתן

ינואר 2021
עוגת תפוזים ושוקולד טבעונית של מורן בודניק. צילום: שני בריל. סטיילינג: ענת לבל.
עוגת תפוזים ושוקולד טבעונית של מורן בודניק. צילום: שני בריל. סטיילינג: ענת לבל.

הכמויות מתאימות לתבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לציפוי שוקולד

אופן ההכנה

מכינים את העוגה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף (או תבניות אינגליש קייק) בשמן זית.

2

מנפים או מסננים קמח כוסמין, קמח שקדים ואבקת אפייה לקערה רחבה.

3

מערבבים בקערה נוספת חלב שקדים או קשיו עם סוכר, קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן זית, זרעי פשתן, חומץ תפוחים ותמצית וניל. יוצקים את תערובת החלב לתערובת הקמח ומערבבים ביניהן לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות. מצננים.

מכינים ציפוי שוקולד

4

ממיסים שוקולד מריר עם שמן קוקוס מעל בן מארי לקבלת תערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה הצוננת. שומרים במקרר עד 4 ימים.