מתכון

עוגת תפוחים

במקום להכין בצק פאי, יוצרים שכבות תפוחים ופירורי בצק. ההכנה קלילה, המראה מרשים והטעמים הם טעמים של בית

10,177 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
עוגת תפוחים של נטלי גבאי. צילום: נעם פריסמן
עוגת תפוחים של נטלי גבאי. צילום: נעם פריסמן

"העוגה הזאת היא מחווה לסבתא שרה ומבוססת על פאי התפוחים המפורסם שלה. לקחתי את כל הטעמים שלו, אבל במקום להכין פאי עם שטרויזל, הכנתי מעין עוגת שכבות. המראה שלה קצת יותר מסעדני, אבל הטעמים נשארו טעמים של בית".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות.

2

מערבבים בקערה קמח, סולת וכוס סוכר. מערבבים בקערה נפרדת את יתר הסוכר עם תפוחים (אם התפוחים הגירו יותר מדי נוזלים, מוסיפים אותם ללא הנוזלים), קינמון ומיץ לימון.

מרכיבים את העוגה ואופים

3

מפזרים בתבנית אפייה כוס מתערובת היבשים. מפזרים מעל חצי מתערובת התפוחים לכיסוי מלא של שכבת היבשים. מפזרים מעל עוד כוס מתערובת היבשים ומעליה את יתר תערובת התפוחים. מפזרים מעל את יתר תערובת היבשים. מגררים חמאה מעל העוגה בפומפייה גסה ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה משחימה היטב.