אפשר כמובן להכין את העוגה גם בתנור ביתי, אבל את המעטפת הפריכה שהגחלים יוצרות אי אפשר לשחזר בתנור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסננים את תפוחי האדמה והבצל, סוחטים בין הידיים ומעבירים לקערה רחבה. מוסיפים ביצים, מלח, פלפל שחור ושמן קנולה.
2
משמנים כלי ברזל בקוטר של כ־25 סנטימטר במעט שמן קנולה. מניחים עצם מוח במרכז הכלי, מוסיפים את תערובת תפוחי האדמה ומהדקים היטב. סוגרים את הסיר במכסה ומניחים מעל האש באזור הפחות חם (מעל גחלים בהירות ולא בוערות). מוסיפים גחלים מעל המכסה וצולים כשעתיים.
3
פותחים את המכסה ובודקים: אם המעטה של המאפה שחום ופריך הוא מוכן, ואם לא – צולים עוד כ־10 דקות ובודקים שוב.