מתכון

עוגת תפוחי אדמה ותות עץ

יוני 2021
עוגת תפוחי אדמה ותות עץ של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
עוגת תפוחי אדמה ותות עץ של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

כל מה שטוב בפירה - רק בפורמט של עוגה, עם מתיקות רכה ונימוחה וקיק חמצמץ ופירותי בזכות תותי עץ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים תפוחי אדמה בסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל. מביאים לרתיחה וכעבור 5 דקות נועצים סכין באחד מתפוחי האדמה – אם היא חודרת בקלות, מסירים מהלהבה. אם לא, מבשלים דקה־שתיים נוספות ובודקים שוב. הימנעו מבישול יתר (תפוחי האדמה עלולים להתפרק). מסננים, מצננים מעט ומועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה (לעוגה תצטרכו 500 גרם מחית). רצוי להעביר את המחית דרך מסננת למרקם חלק לגמרי.

2

מעבדים במיקסר חמאה ואבקת סוכר בעזרת וו גיטרה לתערובת רכה. מוסיפים חלמונים ותמצית וניל ומעבדים כ־3 דקות לתערובת תפוחה ובהירה.

3

מוסיפים פירה תפוחי אדמה, אבקת אפייה ואבקת שקדים ומעבדים רק עד קבלת תערובת אחידה.

4

מקציפים חלבונים וקורט מלח בקערה נפרדת לקצף יציב. מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת הפירה.

5

מחממים תנור ל־ 175 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק בחמאה. יוצקים לתוך כל תבנית 1/4 מכמות הבלילה. מניחים תותי עץ לאורך העוגות, מחלקים את יתר הבלילה באופן שווה בין התבניות ומניחים תותי עץ מעל.

6

מעבירים את התבניות לתנור ואופים שעה, עד שהעוגות משחימות, מתייצבות וסכין הננעצת במרכזן יוצאת יבשה.