מתכון

עוף באננס

יוני 2020
עוף באננס של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן, כלים: עדי ניסני
עוף באננס של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן, כלים: עדי ניסני

אננס הוא מלך הפירות ומביא איתו טעמים חמוצים מתוקים וריח של חופש

האננס כאן הוא חלק מהמרינדה (ועוזר לבשר להתרכך) וגם נצלה עם העוף והופך למין תוספת. שימו לב שהעוף זקוק ל-5 שעות לפחות השריה במרינדה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

טוחנים היטב את כל מרכיבי המרינדה לרוטב. מעבירים לתבנית צלייה שטוחה ומניחים בתוכה את הכרעיים כשהעור כלפי מטה. מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות ועד לילה (רצוי).

2

מחממים תנור ל-200 מעלות, מוציאים את התבנית עם הכרעיים מהמקרר ומסדרים פרוסות אננס בין וסביב הכרעיים. מעבירים לתנור וצולים שעה. מפעילים את הגריל העליון וצולים 15 דקות נוספות או עד שהעוף שחום.