מתכון

עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים

כמו כל המתכונים הסיניים גם זה מורכב מהרבה שלבים, אבל בסיכום הכללי, אתם עובדים פחות מרבע שעה ומקבלים מנה מפוארת

ספטמבר 2019
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock

את העוף כדאי להשרות כמה שיותר. זה מעניק לו מרקם רך ועסיסי ועושר טעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לרוטב

לירקות המוקפצים

לציפוי והקפצת העוף

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים מרינדה ומשרים את העוף: מערבבים את כל חומרי המרינדה, משרים בה את העוף ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועדיף ל- 12 שעות.

מכינים את הרוטב

2

יוצקים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב למעט הקורנפלור ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בשליש והרוטב מתחיל להסמיך. מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים ומסירים מהכיריים.

מקפיצים את הירקות

3

מלהיטים ווק וברגע שהוא מתחיל לעשן מוסיפים שמן, שום וג'ינג'ר ומקפיצים כ- 1/2 דקה. מוסיפים פלפלים ומקפיצים כדקה. מוסיפים אננס, מקפיצים כדקה ומסירים מהכיריים. שומרים את הירקות בצד.

4

מצפים את העוף, מקפיצים ומגישים: מסננים את העוף מהמרינדה. מעבירים קורנפלור לשקית גדולה (רצוי שקית קוקי), מוסיפים את חתיכות העוף ומנערים עד שהן נעטפות בקורנפלור. מעבירים את תכולת השקית למסננת ומנערים כדי להיפטר מעודפי קורנפלור.

5

מלהיטים ווק וכשהוא מתחיל לעשן מוסיפים שמן. מוסיפים את העוף ומקפיצים כ- 5 דקות עד שהוא משחים. מחזירים את הירקות לווק,מוסיפים את הרוטב ומבשלים על להבה גבוהה כ- 2 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם ועוטף את הירקות והעוף. מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק ושקדים ומגישים (רצוי על אורז לבן).