מתכון

עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש

כמה מנות של עוף סיני עם שום ודבש אתם מכירים? זהו צמד מנצח מבחינת הטעם, הצבע והמרקם שהם מעניקים לעוף

עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

בשיטה הקלאסית הזו מצפים את נתחי העוף (לרוב נתחים קטנים או כנפיים) בקמח וקורנפלור, מטגנים בשמן עמוק ואז טובלים ברוטב סמיך של סויה, שום ודבש, שמעניק להם זיגוג מתקתק. אני אוהבת לזלף את הרוטב מעל הנתחים, כך שחלקם נותרים פריכים וקריספיים.

גיוונים:
‏• במקום לבשל את הנתחים ברוטב אפשר לזלף אותו עליהם. מתקבלים נתחים שחלקם פריכים וחלקם רכים וספוגי רוטב.
‏• מוסיפים לתערובת הקורנפלור 3 כפות שבבי אגוזים ו/או זרעי שומשום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למרינדה

לציפוי

לרוטב

אופן ההכנה

משרים את העוף במרינדה

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה ומשרים בה את העוף למשך 30 דקות או עד שמכינים את יתר המרכיבים.

מכינים את הרוטב

2

מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה במחבת. מבשלים 3-2 דקות להסמכה. אפשר להסמיך עוד עם מעט קורנפלור.

3

‏מטגנים ומבשלים עם הרוטב: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

4

מטגנים בשמן החם 4 דקות בחום בינוני (180 מעלות במטגנת) בכמה סבבים עד שהנתחים זהובים ופריכים.

5

מעבירים את הנתחים לרוטב החם שבמחבת ומבשלים על סף רתיחה 3-2 דקות עד שהרוטב עוטף אותם היטב.