מתכון

עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש

2 דירוגים
עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

כמה מנות של עוף סיני עם שום ודבש אתם מכירים? זהו צמד מנצח מבחינת הטעם, הצבע והמרקם שהם מעניקים לעוף

בשיטה הקלאסית הזו מצפים את נתחי העוף (לרוב נתחים קטנים או כנפיים) בקמח וקורנפלור, מטגנים בשמן עמוק ואז טובלים ברוטב סמיך של סויה, שום ודבש, שמעניק להם זיגוג מתקתק. אני אוהבת לזלף את הרוטב מעל הנתחים, כך שחלקם נותרים פריכים וקריספיים.

גיוונים:
‏• במקום לבשל את הנתחים ברוטב אפשר לזלף אותו עליהם. מתקבלים נתחים שחלקם פריכים וחלקם רכים וספוגי רוטב.
‏• מוסיפים לתערובת הקורנפלור 3 כפות שבבי אגוזים ו/או זרעי שומשום.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

לציפוי

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

משרים את העוף במרינדה

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה ומשרים בה את העוף למשך 30 דקות או עד שמכינים את יתר המרכיבים.

מכינים את הרוטב

2

מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה במחבת. מבשלים 3-2 דקות להסמכה. אפשר להסמיך עוד עם מעט קורנפלור.

3

‏מטגנים ומבשלים עם הרוטב: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

4

מטגנים בשמן החם 4 דקות בחום בינוני (180 מעלות במטגנת) בכמה סבבים עד שהנתחים זהובים ופריכים.

5

מעבירים את הנתחים לרוטב החם שבמחבת ומבשלים על סף רתיחה 3-2 דקות עד שהרוטב עוטף אותם היטב.