מתכון

עוף עם חרדל, תפוזים ודבש

שיטת צלייה שמניבה עוף עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ

נובמבר 2015
עוף עם חרדל, תפוזים ודבש. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
עוף עם חרדל, תפוזים ודבש. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

בשקית הקוקי העוף מתבשל בתנאים אופטימליים ללא סכנת הייבוש האורבת לו לרוב בתנור. מתקבל עוף עסיסי אך שחום ופריך מבחוץ. ועוד יתרון: אין לכלוך. חרדל דיז'ון נותן לעוף טעמים עמוקים במיוחד, התפוזים והדבש מוסיפים צבע שחום ומעורר תיאבון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים את חלקי העוף בקערה עם שאר החומרים. מעבירים לשקית קוקי, קושרים ומניחים בתבנית. מחוררים את השקית בכמה מקומות.

3

אופים כשעה ורבע עד שהעוף זהוב.

גיוון: ממירים את תרכיז התפוזים בריבת תפוזים.