מתכון

עוף צלוי בכרוב ובצל

ינואר 2019
9 דירוגים
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

כשמאדים כרוב ובצל ארוכות על אש קטנה מתקבלת מעין קונפיטורה סמיכה בעלת טעמים מתקתקים ממיצוי כל הסוכרים שבירקות

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

צורבים כרעיים בסיר רחב (שמתאים גם לתנור) עם שמן זית או שומן אווז כשהצד של העור כלפי מטה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

2

מוסיפים לסיר כרוב ובצלים ומאדים כשעה על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהירקות שחומים ורכים מאוד, כמעט כמו קונפיטורה.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מוסיפים את הכרעיים לסיר כשהעור כלפי מעלה. מכסים ברדיד אלומיניום או במכסה ואופים כשעה. מסירים את הכיסוי, מגבירים את חום התנור למקסימלי ומשחימים כ־10 דקות.

4

מושחים את פרוסות הלחם בשמן זית ומשפשפים את השום. קולים את הפרוסות עד שהן מזהיבות. מניחים את הפרוסות הקלויות בצלחות הגשה, מסדרים מעל כל פרוסה כף גדושה מהירקות וכרע.