מתכון

פאטה

מקור המנה הוא במטבח הלבנוני. זו הגרסה של השף גל בן משה (prism בברלין)

1,902 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
מסעדת prism בברלין. פאטה | צילום: חיים יוסף
מסעדת prism בברלין. פאטה | צילום: חיים יוסף

"מקור המנה הוא במטבח הלבנוני. נתקלתי בה במקרה במסעדה מקומית בברלין והייתי בהלם שהפאטה לא מוכרת בארץ. זאת הגרסה שלי ואני ממליץ לאכול אותה עם כף במקום בפיתה".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את החומוס

1

מסננים חומוס ממי ההשריה ומעבירים לסיר גדול עם שפע מים. מוסיפים סודה לשתייה ומלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ־3 שעות לריכוך מלא. מסננים ושומרים בצד.

מכינים את החצילים

2

קולים חצילים על להבה גלויה כ־5 דקות מכל צד לחריכה וריכוך. מצננים מעט ומקלפים.

מכינים את הפיתה

3

מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ל־180 מעלות.

4

חוצים פיתה לרוחבה, קורעים לקרעים בינוניים ומטגנים כדקה להשחמה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את החמאה והצנוברים

5

ממיסים חמאה בקלחת ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים צנוברים ומבשלים על להבה גבוהה כ־2 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שחמאה הופכת לחומה והצנוברים מזהיבים.

מרכיבים את המנה

6

מחלקים את החומוס לארבע צלחות הגשה. מניחים מעל החומוס חציל קלוי שלם ומתבלים בשום, מיץ לימון ומלח. מוסיפים מעל יוגורט, פטרוזיליה, גרגירי רימון ואת הפיתה המטוגנת, מזלפים כף מהחמאה החומה ומפזרים את הצנוברים (את יתר החמאה החומה שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד 3 שבועות).