מתכון

פאייה בלקנית

אוגוסט 2019
3 דירוגים
פאייה בלקנית של עז תלם. צילום: דניאל לילה
פאייה בלקנית של עז תלם. צילום: דניאל לילה

לא בדיוק פאייה לפי הספר, אבל כן תבשיל אורז קטיפתי ורב משתתפים בדיוק כמו בספרד. אל תוותרו על גבינת הפטה מלמעלה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים קוביות חציל בצלחת שטוחה בשכבה אחת. מעבירים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה גבוהה 2 דקות (תהליך זה מקביל להמלחה של החצילים וגורם להם להגיר נוזלים). מייבשים בעזרת מגבת נייר.

2

מלהיטים סיר רחב ושטוח. מוסיפים מחצית מכמות שמן הזית ואת קוביות החציל. מטגנים על להבה גבוהה 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות ומוציאים לצלחת.

3

מוסיפים לסיר את שאר שמן הזית, בצל ופלפל אדום. מטגנים על להבה בינונית כ- 3 דקות עד שהפלפל מתחיל להתרכך.

4

מוסיפים שום, אורז ופפריקה ומעט מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.

5

מוסיפים פרוסות עגבנייה, עגבניות מרוסקות ו- 2 כוסות ציר. בוחשים היטב, מחזירים לסיר את קוביות החציל ומביאים לרתיחה.

6

בינתיים מחממים את הכוס הנותרת של הציר בסיר קטן על להבה בינונית, למקרה הצורך.

7

מנמיכים את להבת הסיר המרכזי לבינונית ומבשלים ללא כיסוי כ- 20 דקות עד שהאורז רך והאורז שבתחתית שחום. אם במהלך הבישול האורז ספח את כל הנוזלים ולא התרכך, מוסיפים מעט מהציר החם.

8

לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה וגבינת פטה מפוררת. שומרים במקרר עד 5 ימים.