מתכון

פאי אספרגוס

אוגוסט 2019
2 דירוגים
פאי אספרגוס של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה
פאי אספרגוס של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה

הפאי הזה הוא מנה דרום אפריקאית מסורתית. הוא עשיר בחמאה, אבל בזכות חמצמצות האספרגוס הלבן המשומר אינו כבד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבלים במיקסר עם וו לישה חמאה, סוכר, מלח, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלב בהדרגה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד (לא בטוח שתצטרכו להשתמש בכל החלב).

2

קורצים מהבצק חתיכות גדולות ומשטחים אותן בעזרת הידיים על תחתית התבנית (בקוטר 26 ס"מ) והדפנות לשכבה בעובי כ- 1/2 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

4

מקציפים שמנת מתוקה במהירות בינונית כדקה. מוסיפים ביצה טרופה בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר.

5

מחממים חמאה במחבת ומטגנים בצלים על להבה בינונית כ־5 דקות עד שהם שקופים. מוסיפים פלפל שחור, מערבבים ומסדרים את המלית על הבצק.

6

מסננים אספרגוס ומסדרים את הגבעולים על מלית הבצל. יוצקים את הקצפת, מחליקים ומפזרים מעליה גבינה.

7

אופים כ- 30 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים לצינון והתייצבות כ- 10 דקות. שומרים במקרר עד יומיים.