מתכון

פאי דלעת

נובמבר 2019
4 דירוגים
פאי דלעת של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
פאי דלעת של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עיצוב הקלתית מצריך מעט מיומנויות פיסול, אבל אפשר בהחלט לרדד ולעצב בתבנית פאי רגילה

האמריקאים לוקחים את הפמפקין פאי שלהם מאוד ברצינות, במיוחד לקראת חג ההודיה וחג המולד. אז מתמלאים עיתוני האוכל ואתרי האינטרנט במתכוני דלעת מכל הסוגים, כולם משתמשים בתערובת התיבול של הפאי (הנקראת Pumpkin Spice ) המכילה קינמון, פלפל אנגלי ולפעמים זנגביל ואגוז מוסקט. נכון להיום אף מדינה לא זכתה להכתיר אותו כפאי הרשמי שלה, אם כי אילינוי נמצאת במגעים מתקדמים. לא רציתי לגעת יותר מדי במוסד האמריקאי; רק פתחתי את מלית הדלעת עם שמנת חמוצה וגבינת שמנה, כדי שתהיה קלילה, אוורירית ומעודנת יותר.

רינג בקוטר 18 ס"מ וגובה 10 ס"מ או לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית

למלית דלעת

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

מעבדים קמח, חמאה וסוכר במעבד מזון רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים מים ומעבדים רק עד שמתגבש בצק.

2

אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

3

מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי 4-3 מ"מ.

4

מעבירים את היריעה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים רינג במרכז הבצק ולוחצים עליו לחיתוך. מסירים בעדינות את עודפי הבצק סביב הרינג ומגלגלים לנקניק צר ודק, שאותו שומרים בצד.

5

מרדדים את המחצית השנייה של הבצק ליריעה באורך היקף הרינג (55 ס"מ) ובעובי 4-3 מ"מ. חותכים רצועה ברוחב 10 ס"מ מהחלק העליון (או התחתון) של היריעה, כך שצד אחד שלה אינו סימטרי (כמו בתמונה). מניחים את הרצועה בתוך הרינג בצמוד לדפנות ומהדקים לבסיס. מטליאים בעזרת נקניק הבצק ששמרנו, כך שהוא יחבר בין בסיס העוגה לדפנות. אם הבצק נקרע, אפשר לכסות בשאריות בצק. *אם אופים בתבנית פאי, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 4-3 מ"מ ומרפדים בו את התבנית כולל הדפנות.

6

מחוררים את הבצק בעזרת מזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא לשעה.

בינתיים מכינים את הדלעת

7

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8

מערבבים סוכר חום וסוכר דמררה עם תבלינים.

9

מניחים דלעת בתבנית, מפזרים מעל קוביות חמאה וזורים את הסוכר המתובל. מכסים ברדיד אלומיניום.

10

אופים 30 דקות עד שהדלעת רכה. במהלך האפייה מנענעים את התבנית פעם או פעמיים. מוציאים את הדלעת מהתנור ומנמיכים את הטמפ' ל- 180 מעלות.

11

מצננים את הדלעת קלות ומרסקים במעבד מזון לקבלת מחית חלקה.

אופים את הקלתית

12

מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומניחים עליה נייר אפייה ועליו שעועית או עדשים כמשקולת.

13

אופים 20 דקות. מנמיכים את הטמפ' ל- 170 מעלות, מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה ואופים 10 דקות עד שהבצק אפוי חלקית. מוציאים את הקלתית ומשאירים את התנור דולק.

מכינים את המלית ואופים את הפאי

14

טורפים ביצים וסוכר במטרפה ידנית. מוסיפים גבינות, שמנת מתוקה ואת מחית הדלעת ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לקלתית.

15

אופים 40 דקות עד שהמלית מתייצבת. מצננים ומקררים מעט לפני ההגשה. שומרים במקרר עד 3 ימים.