מתכון

פאי פקאן טבעוני

ינואר 2021
פאי פקאן טבעוני של מורן בודניק. צילום: שני בריל. סטיילינג: ענת לבל.
פאי פקאן טבעוני של מורן בודניק. צילום: שני בריל. סטיילינג: ענת לבל.

הפאי העשיר הזה משלב מלית נאה בעלת מרקם של טופי, שעובד מושלם עם הקלתית הפריכה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית

למלית

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים תבנית פאי בעלת תחתית נשלפת בקוטר 24 ס"מ בשמן זית ומרפדים תבנית תנור נוספת בנייר אפייה.

2

משרים תמרים במים חמים 20 דקות. מסדרים פקאן על נייר האפייה בתבנית וקולים 10 דקות. מצננים מעט.

3

שולפים את התמרים מנוזל ההשריה (לא צריך לסחוט) ומעבירים למכל מעבד המזון או הבלנדר. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקלויים ויתר חומרי הקלתית וטוחנים לעיסה דביקה ונוחה לעבודה. מהדקים את העיסה לתחתית ודפנות תבנית הפאי, מעבירים לתנור ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

מכינים את המלית

4

מוציאים את קרם הקוקוס מהמקרר, מעבירים את השומן שהתקרש למעלה (לא משתמשים בנוזל) לקערה ומקציפים לקבלת קצפת קוקוס (מעט פחות אוורירית מקצפת על בסיס שמנת).

5

טוחנים תמרים וחמאת קקאו בבלנדר או במעבד מזון לעיסה קרמית ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאת שקדים ומלח, מערבבים ומקפלים פנימה את קרם הקוקוס המוקצף לתערובת אחידה.

6

יוצקים את המלית על הקלתית ומסדרים מעליה אגוזי פקאן מהמרכז החוצה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות.