מנה קלאסית לחורף, כיוון שאז שורשי הסלרי מגיעים לממדים של כדורי טניס. אפשר להוסיף לפירה 2 חלמונים, מה שנותן לו גוון זהוב עמוק וטעם עשיר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל 5- מנות:
למלית הבשר:
לפירה:
לפיזור:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים תבנית תנור.
2
מכינים את תפוחי האדמה למילוי: מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים עליו תפוחי אדמה.
3
אופים כשעה וחצי-שעתיים עד שמוכנים לגמרי. מצננים.
4
בינתיים מכינים את הבשר למלית: מחממים מחבת עם שמן. מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים גזר, סלרי ותימין ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמשנה את צבעו לאפור.
5
מוסיפים יין ומבשלים עד שמתאדה לחלוטין. מוסיפים רסק עגבניות וציר, מביאים לרתיחה, מכסים למחצה ומבשלים כ 20- דקות עד שהבשר מתרכך והנוזלים ברובם מתאדים. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. מסירים מהכיריים.
6
מכינים את הפירה: מבשלים תפוחי אדמה וסלרי במים עם חלב כ 20 דקות עד ריכוך. מסננים. קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה גדולה עם הסלרי.
7
מסירים “מכסה” מכל תפוח אדמה אפוי, מרוקנים את מרבית הליבה ומוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה והסלרי. מועכים לפירה ומערבבים עם חמאה, מלח ואגוז מוסקט. מערבבים פנימה חלמונים (לא חובה).
8
מחממים תנור ל 180 מעלות.
9
ממלאים ואופים: מערבבים את הבשר הטחון המבושל עם מעט מהפירה וממלאים את תפוחי האדמה. מכסים בשכבה של פירה, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומניחים בתבנית.
10
אופים כ 25 דקות עד הזהבה ומגישים.