מתכון

פאי שושנים

מרץ 2016
פאי שושנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: נעמי אבליוביץ
פאי שושנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: נעמי אבליוביץ

בצק פילו מתפצח, מלית קרמית וחלבית ומעט תבלינים מחממים

אין כאן פירות, שוקולד, אגוזים או תחכום מיותר; רק בצק פילו מתפצח, מלית קרמית וחלבית ומעט תבלינים מחממים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלילה:

להגשה:

לבלילה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה עגולה בקוטר 20 ס"מ בחמאה.

2

פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת לחה.

3

מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה מומסת. מגלגלים את עלה הפילו לגליל. מסובבים את הגליל לצורת שבלול ומניחים במרכז התבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הפילו וממלאים את התבנית בשכבה אחידה של שבלולים. מברישים את פני השושנים בחמאה המומסת הנותרת. מפזרים מעל קינמון ואגוז המוסקט המגורר.

4

אופים כ-25 דקות עד להזהבה.

בינתיים מכינים את הבלילה:

5

בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב.

6

בקערה נקייה שמים ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל וטורפים היטב לבלילה אחידה. מוסיפים את החלב הרותח בהדרגה ותוך כדי טריפה לקבל בלילה אחידה.

7

יוצקים את הבלילה מעל השושנים ואופים שוב כ-25-30 דקות עד שהמאפה יציב. מצננים קלות ומפדרים את פני המאפה באבקת סוכר.