מתכון

פאי תפוחי עץ צרפתי

פברואר 2019
3 דירוגים
פאי תפוחי עץ צרפתי ללא גלוטן של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
פאי תפוחי עץ צרפתי ללא גלוטן של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

עוגת תפוחים מושקעת שתקצור את מלוא המחמאות בשולחן החג

מצננים את הבצק המוכן במקרר חצי שעה
טיפ: כדאי לפתוח את דלת התנור באמצע האפייה לשחרור האדים. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פריך:

לקרם שקדים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

בצק:

1

מעבדים את תערובת הקמחים ואבקת הסוכר במעבד מזון. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומעבדים במערבל יחד עם תערובת הקמחים ואבקת הסוכר.

2

מוסיפים את החלמונים, המים והגלוקוזה וממשיכים בערבול עד קבלת בצק אחיד.

3

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

קרם:

4

חותכים את החמאה לקוביות. מערבבים במעבד מזון את אבקת השקדים, אבקת הסוכר והחמאה לקרם חלק.

5

מוסיפים תוך כדי עיבוד את הביצים בזו אחר זו לתוך הקרם ומוסיפים את הרום.

6

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30x40 ומחוררים עם מזלג את שטחו המרכזי (לא את השוליים).

7

מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את קרם השקדים על הבצק, משאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ לאורך כל הפאי.

8

קולפים את התפוחים, חוצים ומגלענים אותם, וחותכים לפרוסות דקות. מסדרים את פלחי תפוחי העץ כשהם חופפים ונשענים זה על זה בצורת רעפים, כך שיכסו בצפיפות גדולה את כל קרם השקדים.

9

ממסים את החמאה ומורחים בעדינות שכבה דקה על התפוחים. מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.

אפייה:

10

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ–30 דקות עד שהתפוחים ושולי הבצק שתפחו מקבלים גוון חום זהבהב.