החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפיתה
לבדווה
לבשר
להגשה
אופן ההכנה
מכינים חומוס
1
משרים את גרגירי החומוס למשך לילה בשפע מים. שוטפים היטב ומעבירים לסיר מלא מים, מוסיפים סודה לשתייה ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה, מקפים, מנמיכים לאש בינונית - נמוכה ומבשלים לריכוך. מסננים ושומרים מעט ממי הבישול עד ההגשה.
מטגנים את הפיתה
2
חותכים את הפיתה לריבועים בגודל 2 על 2 ס"מ, מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.
מכינים בדווה
3
מבשלים יוגורט ושום עם מעט מלח בסיר קטן מעל להבה בינונית, רגע לפני הרתיחה מוסיפים את הטחינה הגולמית ומערבבים לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
מכינים את הבשר
4
מניחים בשר במחבת קטנה עם שמן זית, מטגננים תוך שמפרקים-מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ. מוסיפים מלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור ומבשלים על להבה גבוהה עוד כמה דקות עד שהבשר שחום מבפנים ומוכן.
מרכיבים ומגישים
5
בקערה עמוקה מניחים את קרעי הפיתה, מרטיבים מעט עם מי הבישול החומוס. מניחים מעל את גרגירי החומוס. מעליהם מהבדווה ומעל את תערובת הבשר. מפזרים עלי זעתר, מזלפים מעט רכז רימונים ומגישים.
עוד שני מתכונים של שף מועין חלבי (רולא) בהשראת המטבח השאמי: