מתכון

פודינג לחם אספרגוס

פודינג לחם אספרגוס. צילום: shutterstock
פודינג לחם אספרגוס. צילום: shutterstock

פודינג לחם לא חייב להיות מתוק. הנה מאפה זהוב ומוקרם של קוביות לחם, גבינת גרוייר ואספרגוס (או ירק אחר), שמתהדר בטעמים של פונדו שוויצרי

המתכון מותאם לתבנית בגודל 25X12 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס.

2

מערבבים את כל החומרים למעט הגבינה, מתבלים ומניחים ל-10 דקות, כדי שהטעמים ייספגו.

3

מעבירים לתבנית ומפזרים גבינה.

4

אופים 45-40 דקות עד שזהוב ויציב. מגישים חם.

גיוונים:

• מחליפים חצי מכמות הגבינה בגבינת עיזים או גורגונזולה.
• מתבלים את התערובת בשום ותימין.

באותה שיטה מכינים:
• פודינג לחם כרישה: במקום אספרגוס משתמשים ב-2 גבעולי כרישה קצוצים ומאודים ב-2 כפות חמאה.
• פודינג לחם ארטישוק: במקום אספרגוס משתמשים ב-8 תחתיות ארטישוק מהקפאה קצוצות ומוקפצות בשמן זית או משומרות בשמן זית.
• פודינג לחם פטריות: במקום אספרגוס משתמשים בסלסילת פטריות פרוסות + 10 גרם פורצ‘יני מיובשות שהושרו ונקצצו.