מתכון

פויקה אלון עם בשר וירקות שורש

נובמבר 2019
2 דירוגים
פויקה אלון. צילום: דניאל לילה
פויקה אלון. צילום: דניאל לילה

כדי להכניס קצת עניין למנה - מומלץ להשקות את התבשיל בטקילה

מנת הפויקה המפורסמת של יקב "הרי גליל" מבוססת על נתחי בשר דשנים, בשר מעושן וירקות שורש. במהלך השנים הקדרה עברה שדרוגים ותוספות בהתאם לחשק ולנסיבות. לכן תרגישו גם אתם חופשיים לגוון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר פויקה, מוסיפים שמן זית וכשהוא חם מכניסים את קוביות הבשר (טלה ועגל) וסוגרים מכל הצדדים 7-5 דקות. מוסיפים בצל וגזר ומטגנים 5 דקות עד להזהבת הבצל. מוסיפים ראשי שום חצויים ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון. ממשיכים לערבב עד שעולה ריח.

2

יוצקים יין מ- 2 בקבוקים ומביאים לרתיחה. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה ואת הנקניקיות בשלמותן ומחזירים לרתיחה.

3

יוצקים טקילה ומים לכיסוי התבשיל, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים שעתיים על חום נמוך (על גחלים).

4

מוסיפים בטטות, שורשי פטרוזיליה, אגוז מוסקט, עשבי תיבול ואת היין הנותר ומבשלים 40 דקות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים או יין.

5

לפני ההגשה טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות סמיך, הבשר רך והירקות רכים אבל לא מתפרקים.